Opplevelsesgaver- originalt og unikt

32 Likes Comment
opplevelse

Hva gir du til en person som har alt? Materielle gaver kan være fint og flott, men på et tidspunkt kan en person gå tom for ting han eller hun har behov for. Dessuten vil ikke en gjenstand kunne skape et felles minne mellom personer på en like god måte som det en delt opplevelse kan. Å gi en opplevelse i gave kan derfor være en god ide, dersom du ønsker å gi bort noe som kan bidra til dere tilbringer tid sammen, og gjør noe som faller utenfor de dagligdagse gjøremålene.

Gode eksempler på opplevelsesgaver kan være reiser, både til utland og innlad. Dette er en god gave dersom man har mye tid, og kan fint inkludere flere mennesker, dersom man ønsker å være sammen i for eksempel en gruppe. Andre gode opplevelsesgaver kan være av kulturell art, som billetter til kino, teater, opera, konserter, kunstutstillinger, bibliotek eller andre ting. Museer kan ofte tilby veldig spennende kunnskap om diverse temaer, som naturhistorie, natur og miljø, akvarier, krigsmuseer, kunstmuseeumer, folkemuseum og mye annet. Museer som forteller historien til et lite tettsted, eller til et stort land. Museer som forteller om en enkelt ekspedisjon, eller om fremveksten til en hel industri.

Man kan ha fantastiske matopplevelser med god mat og drikke, på restauranter, kafeer, eller som en del av en annen opplevelse, for eksempel fjelltur eller lignende. En god matopplevelse trenger ikke å være utlukkende reservert for kjente og luksuriøse restauranter, men lokale kjøkken og små «hull i veggen» kan noen ganger også tilby unik og lokal mat.

Naturen kan også by på fantastiske opplevelser i gave. Turer i skog og mark, på fjellet, ved kysten, på stranda, med bil eller båt, sykkel eller til fots. Naturen kan også by på mer ekstreme former for opplevelser, dersom man har det rette utstyret og den rette eksptertisen. For eksempel kan turer med kite, hundekjøring, toppturer på ski, snowboard, snøskuterkjøring, hvalsafari, fiske på åpent hav, strikkhopp, fallskjermhopp, paragliding og mye annet være noe for de som er ekstra spenningssøkende, og som virkelig ønsker å utfordre seg selv eller andre.

Når man har tenkt og tenkt, og ikke funnet ut hva man skal gi til en person i gave, vurder om ikke en opplevelsesgave kan være interesssant. Det trenger ikke å være så avansert – en piknik sammen i parken, en kopp kaffe og ferske vafler på balkongen, mating av endene ved dammen, havcruise med motorbåt – det kan passer for enhver alder, og til ethvert ønske.

About the Author: Silje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *