Slik bruker du mobil som treningsverktøy

63 Likes Comment
trening mobil

I det siste har det blitt mer og mer vanlig for folk å trene aktivt på fritiden. Gatene er fulle av folk som jogger og løper, eller gutter og jenter iført treningstøy midt på gaten, gjerne med treningsbagen over skulderen.

Det virker som om folk ikke har tid til noe annet enn trening. Men hvis du tenker deg om, er det ikke slik at en ideell treningsøkt ikke trenger å vare noe mer enn halvannen time? Da er det rart at folk stresser seg til trening, når det egentlig skal være noe man gjør for å føle seg bedre og mer avslappet. Grunnen til dette kan være at de ikke benytter seg av treningsapper.

Den fryktede treningsdagboka

Da jeg gikk på videregående skole, husker jeg at vi måtte føre treningsdagbok som et prosjekt en gang. Dagbok, tenkte jeg, er noe forelskede tenåringsjenter skriver i før de legger seg. Hva er vel nytten av noe slikt? Det viste seg at jeg tok feil, og siden har jeg alltid satt opp et program og holdt meg til det, selv før markedet ble oversvømt av treningsapper. Å holde oversikt over treningen er motiverende! Men å skrive ting for hånd er ikke alltid det.

Vi har beveget oss bort fra penn og papir, og inn i smarttelefonens verden. Dagbok, kalender, til og med banken er inni dingsen. Og vi trenger ikke å bla oss fram til en side og analysere den, for med treningsapper regnes progresjon ut, samtidig som vi minnes om når det er på tide å dra på trening. Alt du trenger er en smarttelefon med et mobilabonnement.

Prøv disse appene

  • GYMBUDDY er en gratis-app som loggfører treningen din. Den har oversikt over sett, repetisjoner og vekt, og gir deg råd om gode treningsmål
  • ENDOMONDO er en app som passer både til inne- såvel som til uteaktiviteter. Den måler fart, strekning, kaloriforbruk og mye mer, samtidig som den lar deg samhandle med venner som også har appen installert. Dessuten oppdaterer appen deg underveis, slik at du alltid holder motivasjonen oppe.
  • RUNKEEPER koster ingenting og kan også kobles til andre digitale treningsverktøy, som klokker eller andre målere. Akkurat som Endomondo, kan Runkeeper brukes til mange forskjellige aktiviteter. Den lar deg også regulere hva slags informasjon den skal mate deg med underveis.
  • 7 MINUTE WORKOUT lar deg ta en rask trim innimellom. Med økter som varer i bare syv minutter, er dette en perfekt app for de som har mange jern i ilden og ikke får klemt inn tid til en treningsøkt.

Dette er bare et utvalg, men det fins også sportspesifikke treningsapper for de som driver idrett aktivt. Det er bare å velge og vrake!

You might like

About the Author: Silje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *